like button

JUALAN MURAH 2016

Wednesday, August 15, 2012

BEWARE! RM5000

selamat pagi semua!!!
arghhhhh. tersangat la pagi bagi ku!!!

starting blog ak ary ni pasal private numberr... demmm!
camner erk nk buat private number??? hhaha

ceritanya bermula dalam kul 10pg td, ak dapat satu pnggilan mengatakan drinye daripada Celcom..



tempat: kamar tdo ak
keadaan ak time tu : TENGAH TIDO!
lokasi phone ak: atas meja study
mood: mengantok tahap &$^&$&


caller: selamat pagi encik, sy dari pihak celcom ingin bagitahu nombor simkad anda telah terpilih untuk cabutan bertuah sempena ulang tahun celcom

me:  aaa.. (ak tgh mamai lg)

caller: ok, sy ingin memaklumkan kepada encik adakah nombor encik 01*5031**1?

me: ye...

caller: nama saya BANGANG BENGONG (bukan nama sebenar) dari pihak Celcom Kuala Lumpur mengucapkan tahniah kepada encik dan keluarga encik sekeluarga kerana nombor simkad encik telah memenangi cabutan bertuah tempat ketiga bernilai RM5000 daripada pihak Celcom. tahniah ye encik.




me: ohhh..

caller: ok.. kami pihak celcom menggunakan kerjasama bank BSN, AgroBank dan Cimb untuk blaa..blaa.blaa... encik guna bank ape?

me: aa. cimb

caller: ok cimb ye encik, untuk makluman encik, kami tidak memerlukan no.akaun encik kerana itu milik encik dan kami sebagai pihak ketiga celcom tidak memerlukan maklumat peribadi encik kerana itu hak encik.

me: ok

caller: ok encik pegang kad atm encik. jangan cucuk lg dan kami akan memberi tahu langkah2 untuk encik bagi kami memindah wang blaaa..blaaa..bblaaaa.....

me: huh?? maaf encik, skrg sy kat rumah..

caller: ok, mesin atm tu jauh ke dgn encik?

me: dalam 15minit...

caller: ok, kad atm ecik boleh guna ke tak?

me: boleh n masih guna ( ak tgh otakk gilerrrr.. ap kejadah nye.)


caller: encik boleh pergi dekat msim atm x?

me: sekarang??

caller: ya sekarang.. kami pihak celcom tidak perlu no.akaun encik kerana itu peribadi encik..bla3


ak pun tekan cancel. haahhahahhahahahaha
__________________________
 then private number tu col blik..

caller: ye encik kenapa encik letak, ada masalah ke?

me: nie untuk program ap ye? (ahhahhahaha, nk main2 kan.. amek ko)

caller: ok, panggilan encik ini telah rasminya bla...blaa..blaa polis bukit aman dan akan dihantar ke pejabat perdana menteri. program cabutan bertuah ulang tahun celcom dan encik menang rm5000.


me: ok.

caller: encik.. blaa..blaa..blaaa
(ak xdengar pon..)


ak pegi kat abang suh google bnda niee...
goooglee n goooglee... abang ak bukak stu blog nie
ayat dy sebijik macam caller tu ckp...
hahhahaha so result nya.. PENIPUAN.. hahahahhahaha
______________________________________
ak tkan cancel trus~
pastu dy col blik...haahahaaahaa
 ak tekan silent....
kalo ko kacau ak lg, baik ko pegi #%@$%@$%.. grrrrr..


kawan2, sahabat2, saein2 sekalian.. 
BEWARE WITH PRIVATE NUMBER!
_________________________________________________________

13 comments:

  1. Sye pon bru je dpt pnggilan cabutan brtuah dia bgi saye kod rahsia 6 digit.dia tlpn saye dg no mcm no indonesia .... sye curiga dg individu yg mngataskan pihak celcom trbabit. Dia sruh aku pke AtM kl x de sroh pnjam dg saudara mara... smp d AtM die sruh ak tlp ke num ni 0198621088
    Sy xnk tp dia brtnya mcmne dg hadiah saye?sy jwb klo x blh pke buku bank anggp je bukan rzki sye.. nmun individu trbabit mcm mngeluh marah trs tutup tlp.klo ak caye cakap die blh jadi bukan ak trma hadiah RM5000 tp die yg dpt hdiah dri saya RM5000. Manpoeh heheheh

    ReplyDelete
  2. Sye pon bru je dpt pnggilan cabutan brtuah dia bgi saye kod rahsia 6 digit.dia tlpn saye dg no mcm no indonesia .... sye curiga dg individu yg mngataskan pihak celcom trbabit. Dia sruh aku pke AtM kl x de sroh pnjam dg saudara mara... smp d AtM die sruh ak tlp ke num ni 0198621088
    Sy xnk tp dia brtnya mcmne dg hadiah saye?sy jwb klo x blh pke buku bank anggp je bukan rzki sye.. nmun individu trbabit mcm mngeluh marah trs tutup tlp.klo ak caye cakap die blh jadi bukan ak trma hadiah RM5000 tp die yg dpt hdiah dri saya RM5000. Manpoeh heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. nampak sgt nk menipu je keje...
      mintak org lain jgn percaya lerrrr bnda2 mcm nie...huhu..

      kalau korang rajin.. korang layan je.. sampai dy fedup..hahhaha

      Delete
  3. Tq admin yg post pasal kes ni...sy bru dpt pggiln dr pihak maxis apa yg d ckp memg 100% sma dgn dialog d atas...byk kecurigaan yg timbul msa brckp dgn pihak Maxis trsbt...antr nya call pkl 8.00mlm(npa x call wktu keja), dialog yg dgna kn mcm baca ats krts,no yg dguna kn utk call sy no fon(npa x gna no pejabat) n gaya bahasa ada mcm indon ckit (kta dr Kl)...zaman skrg mcm2...mudah2an Allah lindungi kita dr kejahatan manusia yg penipu...

    ReplyDelete
  4. Weh klu aku suruh dia post duit tu cmna hahahaha

    ReplyDelete
  5. omaigod, sama sebijik. tp i punya die tukarkan kepada maxis sbb i pakai maxis.Alamak nak tergelak pon ada sebab deret die suh g bank. Cabutan bertuah sambutan ulang tahun maxis plak tu. Yang ckp nan i tu cm cina tp pakai assalamualaikum bagai. then i nk tergelak pastu suara die maken lama maken tinggi. Pastu i wat2 tak paham. die ulang ayat yang sama.aihhh bank hackers btl. alahaiiii

    ReplyDelete
  6. Bru kne pgi td...hahaha..klakar...die ckp2 sye x dgr lpas 2 soh ulg blik die ckp ap...smpi thap die cm tggi kn suare..pastu die soh g bank sye ckp x bole ad ank kcik n x de kndraan..die tnye npe plak..last2 sye ckp tggu usben blik tros ltak fone x de col lg..hahaha..mybe die fedup koy...

    ReplyDelete
  7. Baru ja kena tadi...memang jilake pnya orang..tyme2 puasa ni plak dia nk kenakan orang..haish..Buang masa aq ja..balik rmh trus search pasal benda ni..tau2 memang penipu..nasib baik aq cancel..ada ka pulak dia ckp klo nk bagi hadiah rm5000 mesti ada baki dlm rm500 d dalam bank..kononnya nk kasi balance akaun..tlfn orng pn tyme2 siok tido..memang sama skrip dia..

    ReplyDelete
  8. Uish bru kena sbntar tdi, sebijik owh dialog

    ReplyDelete
  9. Uish bru kena sbntar tdi, sebijik owh dialog

    ReplyDelete
  10. Salam. Sy baru dpt call mcm ni n xtau la kenapa sy x fikir panjang, sy gi bagi nama penuh n alamat kt diorang. Sy x bagi no account bank. Dorang request TAC no, n sy dah call maxis utk batalkan apa2 transaction.

    Tak tenang rasa hati ni asyik terfikir apa yg diorang nak buat dgn alamat rumah sy tu..please sape2 yg tau pasal ni tolong apa yg saya boleh buat. Semoga Allah membalas jasa awk. Terima kasih. ;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah tak ada apa2.
      Nanti awak selalu la check mana2 akaun yang aktif.
      zaman sekarang dah canggih terlebih dah.

      Delete
  11. Ok. 2016.. Mereka tukar cara..Dia suruh kita pergi topap RM20. Then ckp 6digit no yg mereka bagi and Zazzz... Ur RM20 Just gone. Tolong jagaan percaya scam laknatullah ni. Baru jer terkena dan jadi peringatan seumur hidup.

    ReplyDelete

- anything :) -

weee! :)

poll 2.0

only u

Daisypath Anniversary tickers

~blogger walking n talking~