like button

JUALAN MURAH 2016

Monday, December 10, 2012

Tukar Plan Digi Easy Prepaid kepada New Digi Easy Prepaid

17/11/2013
MAKLUMAN......
SAYA DAH TAK BERAPA NAK GUNA SANGAT DIGI EASY ATAU SENANG CAKAP TAK GUNA LANGSUNG DAH DIGI SEKARANG NIE..
SO SEBARANG PERTANYAAN SILA RUJUK DIGI CENTRE YE..

SEKIAN TERIMA KASIH:)

16/8/2013
~~~~~> mood rayer :)

ayuh kita lupakan kisah sedih pasal polisi yang dikenakan kepada pengguna DiGi Easy .
kepada pengguna Digi yang suka online memanjang jer.. wechat,whassap n so on..
sekarang macam-macam DiGi tawarkan kepada pengguna DiGi.
memang best!! hehe
PREPAID MOBILE INTERNET
saya da try~hehe..
saya ambil yang weekly RM7 ( pilih yang nie sebab digi antar msg. sy try jelah~)
** minggu tu duk wechat je ke je.. then stop sbb.. kat umah dah ada wifi cuma slow je..

so apa kata korang pon try la jugak ::)

PREPAID INTERNET > PREPAID MOBILE INTERNET

*Promotion is valid from 1 July – 30 September 2013 only

SELAMAT HARI RAYA SEMUA PENGGUNA DIGI :)
_________________________________________________

03/06/2013 :
aku update kat sini lah ye.. sebab carian kat google ramai yang rujuk sini.

ok.. aku BARU  je dapat mesej yang HOT AND FRESH daripada DiGi!!

" now you can check your Easy Prepaid's Free Buddyz usage & balance.
just dail *128*1*6*2# then followed by '1' "

>>> your free usage info for : 1 Voice 0 Back "
reply 1 : loading~~~
monthly free voice limit : (hh:mm:ss)
my balance : 33:09:30
-__________-

THANK YOU DiGi!!! UR THE BEST!!!
TUKAR EASY PREPAID "FREE" BUDDYZ TU KEPADA
HARDEST PREPAID "
VOICE LIMIT" BUDDYZ! 


DUK KATA FREE TAPI ADA LIMIT.. =__=

# SAYA MASIH SEORANG PENGGUNA DIGI EASY YANG MASIH SETIA SETAKAT NIE WALAUPUN ADA LIMIT.. SAYA AKAN CUBA TIDAK MELEBIHI LIMIT YANG DIBERIKAN..HAHA#

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
post nie tahun 2012 lagi (10/12/12)
Post ary nie ak nk crite pasal DiGi Easy Prepaid.

Dulu, masa mula2 plan Digi Easy diperkenalkan, plan nie dy bagi 
24jam panggilan percuma kepada 3 buddyz.. 
so, pengguna bleh call 24jam percuma kat mana2 buddyz y dy berkenan..

DiGi easy Prepaid

Lepas 2 dy ubah plak plan nie jadi 18jam,
pengguna hanya boleh menikmati panggilan start jam
12.00pagi smpai 6.00petang jerkk~ 

xde lg 24jam.. kesian kan…hmmm,  xkesah lah janji free… hahaha



pendapat ak y beli DiGi easy nie.ok jerk 18jam pown.. free jgk kan~
 klu xpuas ckp kul 6.00petang tu trus buat y RM1.50 dpt jugak ckp 24jam
(xkan nk gayut 24jam… xpasal2 bleh pekak tlinga tu nanti~)

ok~INI SEMUA KENANGAN~ anda blh skip ;P

Ak beli plan nie masa kat kampus, time tu ad promosi konon nya..

2pown kawan ak y tunjuk kat ak..
kalau x, mmg ak xthu pasal DiGi nie~ well, tenkiyu to her ;)  hahahhahaha..
Kata org,  xrugi pon klu beli kan..
jd, ak amek 2 ~ satu untuk ak~ satu lg untuk ::pakcik::~ hehe

nombor dekat2~ 01####2009 n 01####2010 

(ok kan~ nombor baek punya.haha)



ak beli RM## je kot.(ok! .xingt dah brape rege dy)…

tp rege standard punya digi~ korang teka lah sdri~

 n xsilap ak jgk, dalam tu dah ad topup 8 hengget…





 Mmg xbrapa nk rugi n memang xuntung sgt ~ ye r.. time free bleh r.. 
tp sekarang, nk gayut kul 12.00pg tu kompen2 ::pakcik:: tu dah tidow kan…
pg plak mmg xde masa .. ptg? Xxde masa jgk.. kalu ad masa pon ku8.30mlm ke ats.. adoiiii..kena wat RM1.50. Rugi jgk! ~ last2 lepas buat bukan nk cakap ponw~ hmmmm~
 k bye! Gaduh, xcakap seminggu! <<<

tapi ak nk jugak yang 24jam free tu!! Grrr!
Ak pergi kat pakcik google, habis semua bnda ak taip
“cara nak tukar plan digi lama ke plan baru”

“kos perkhidmatan kalau nak tukar plan digi”

“tukar plan digi baru kena pergi digi centre?”
Hahahhaa~ macam2 ak google
At last! Ak jumpa jugak cara2 nk tukar.. tp ak TAK ingt kt blog mana ak baca~
well~ tenkiyu tuu that unknown blog~ dapat jugak ak merasa rasa 24jam tu mcm mana
Hati rasa gumbira bila melihat kredit tidak ditolak!
wahai kredit~  jadi lah kau tabung kedua ak! miahahhahaa

NEW DIGI EASY PREPAID

ok! balik kpd topik asal….

So sekarang nie~ untuk plan terbaru, plan New DiGi Easy Prepaid nie 

dy menawarkan semula 24jam panggilan dan sms percuma 
sama seperti plan yang ditawarkan awal2 dulu y sebelum di ubah tu.
kepada pengguna macam ak yang terguna or terbeli 
Digi Easy Prepaid lama y percuma hnya18jam je nie 
(xkena dengan promosi ler niew~hahahha),
korang bleh tukar yang lama kepada New DiGi Easy Prepaid.
macam mana? Senang jerkkk~ xpayah pegi kat DiGi Centre..
 korang hanya perlu ad kredit RM5 keatas je
lepas tu korang tekan :
*128*1*4# then korang tukar plan tu.... tekan 1.New DiGi Easy Prepaid
nanti dy antar reply msj suh korang tgk sama ada call plan korang dah berubah ke belum…
n dy akan antar jgk msj
::WELCOME TO NEW DIGI EASY PREPAID. THIS CHANGE COST:RM5.00::
Maknanya~ call plan korang dah BERTUKAR KEPADA YANG BARU! Hohoo TAHNIAH!

tp sebelum korang call,
korang kena add semula no.tel buddy korang cam biasa...
ingat tu!! ;)

PS: kebanyakkan kapel beli dg easy sbb nk jimat…xpayah nk topup hari2 n xpayah risau topup habis sbb mmg xhabis~ korang kumpul je byk2.. nnti korang tgk topup tu bleh beli sebijik kereta~ kah5 :D

weee! :)

poll 2.0

only u

Daisypath Anniversary tickers

~blogger walking n talking~